Eikenhouten tafeltje

Eikenhouten tafeltje

Foto,s gemaakt tijdens het maken van het tafeltje;


Voor deze opdracht moesten we een tafeltje maken met daarbij aan een paar eisen vanuit school. Een van deze eisen was: De tafel moest een pen en gat verbinding met spatpen en menagering hebben. Het ontwerp verder heb ik besproken met mijn klanten. Mijn klant wilden graag een hoog tafeltje waar een vogelkooitje op zou passen. Dus de afmetingen van het blad moesten 340×600 mm zijn. De hoogte heb ik bepaald door een plank in de kast waar het tafeltje naast komt te staan. Verder mocht ik zelf bepalen wat voor houtsoort ik wou gebruiken, en mocht ik het tafeltje zelf ontwerpen. Het leek me mooi om Eikenhout te gebruiken omdat ik dat zelf een erg mooie houtsoort vind. Ook leek het mij verstandig om een goede kras bestendigen lak te aan te brengen zodat als er grind of voer uit het kooitje valt er geen krassen op het tafeltje komen.

Met dit wetende ben ik 5 schetsen gaan maken. Ik heb de beste schets laten zien aan mijn klant en een goedkeuring van hun gekregen. Daarna heb ik bij een praktijk docent het ontwerp voor het tafeltje ook laten goedkeuren en een handtekening gekregen.

Toen heb ik in Ironcad™ het hele tafeltje in 3D uitgetekend en daarvan een paar mooie renders gemaakt en een 2D werktekening.

Werktekening

Eikenhouten tafeltje